
'Van Ruis naar Rust'
2 maanden traject
Doorbreek patronen, vind meer rust en krijg een gelukkiger kind.

Stel je voor...
Je kind komt overstuur thuis na een ruzie op school. Je voelt je hart samentrekken, maar dit keer... reageer je anders. In plaats van meteen oplossingen aan te reiken, blijf je rustig. Je ademt diep in, kijkt je kind aan en je bent er gewoon.
Je probeert niet te fixen, niet te redden. Je luistert gewoon, vanuit rust en vertrouwen. Je stelt open vragen. Je neemt de tijd. Je laat je niet meeslepen door je eigen gevoelens. Je vertrouwt erop dat je kind dit aankan. En dat jij dit aankan.
Je kind ontspant. Het kijkt je aan met zachte ogen. "Dankjewel, mama... dat je er bent voor mij."
Die woorden raken je dieper dan je had verwacht. Je voelt de verbinding. Je voelt het vertrouwen dat het goed komt.
Je glimlacht — dit is wie je wil zijn als mama. Zonder die automatische paniek. Zonder die oude stemmetjes van vroeger die zeggen dat je tekortschiet. Zonder dat eeuwige gevoel van moeten fixen en er alleen voor te staan.
Je voelt rust. Je voelt kracht. Je voelt dat gemak.
In dit traject bevrijd je jezelf én je kind van de invloed van je rugzak. Het traject "Van Ruis naar Rust" is er voor mama’s die de patronen van vroeger willen doorbreken en kiezen voor rust, verbinding en veerkracht.
In 2 maanden leg jij de basis voor een nieuwe relatie met je kind. Meer rust. Meer verbinding. Meer vertrouwen. Meer genieten van het moederschap, meer jezelf.
Dit is écht mogelijk. Ook voor jou.
Saskia,
2 weken in het programma
"Ik heb heel rustig kunnen babbelen met mijn dochter (17), ze is beginnen wenen, het was de eerste keer dat ik dat zie"
Saskia,
2 weken in het programma
Ik onlangs hulp aanvaard van mijn buurman, terwijl ik ervoor ik altijd het gevoel had: "Ik moet alles alleen doen".
Lisa
3 weken in het programma
Heel raar, mijn zoon is 180° gedraaid, hij is zich opnieuw aan het inzetten voor school"
Lieve mama:
Misschien worstel je met het gedrag van je kind of maak je je zorgen of misschien wil je gewoonweg stoppen met het doorgeven van je rugzak aan je kind.
Je voelde je als kind niet gezien door je ouders en je bent vastbesloten om het anders te doen. Je wil dat je kind zich gezien en begrepen voelt.
Je hebt een groot verlangen om een harmonieuzere relatie te hebben met je kind. Je verlangt naar rust en naar een gelukkig kind, maar je weet niet hoe.
Je bent een goede mama, je doet je best, je probeert je kind te geven wat jij thuis zo gemist hebt, maar ondanks je goede bedoelingen verbetert het gedrag van je kind niet of je merkt dat je kind meer en meer van jou overneemt.
Je staat open voor nieuwe inzichten en om stappen te zetten door naar jezelf te kijken, maar je weet niet waar te beginnen.
Jij wil… in je kracht en vol vertrouwen in het moederschap staan.
Je wil het baken van rust zijn dat je kind nodig heeft. Je wil dat je kind zich veilig en gezien voelt. Je wil dat je kind zichzelf kan zijn en kan opgroeien tot een veerkrachtige volwassene.


Maar op dit moment...
Voelt het alsof er RUIS op de lijn zit. Ondanks je inspanningen, blijft het gedrag van je kind de spuigaten uitlopen of je merkt dat je kind meer en meer van je rugzak overneemt. Misschien je laag zelfbeeld, je zorgen of je gebrek aan zelfliefde?
Je wilt het beste voor je kind, maar de spanningen lopen steeds vaker op. Boosheid, afstand, onbegrip..., je voelt je machteloos en weet niet meer hoe je ermee om moet gaan. Hoe ouder je kind wordt, hoe minder je eraan te zeggen hebt.
Je verlangt naar rust en een gelukkig kind, maar hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel?
De RUIS die je voelt, is je rugzak die tussen jou en je kind. Door je rugzak zie je je kind niet écht.
Het gedrag van je kind is een GEVOLG van je rugzak. Je kind schreeuwt het uit! Je kind schreeuwt: "Bevrijd mij! Bevrijd mij van de last van je rugzak"
Wist je dat je kind je lasten overneemt in de hoop jou te ontzien? En wist je ook dat het gedrag van je kind je wil laten inzien wat er in je rugzak mag aangekeken worden? Dit zijn onbewuste mechanismen die er tussen jou en je kind spelen. Ze zijn dus onzichtbaar voor zowel je kind als jezelf, maar ze zijn er wel en dat geeft RUIS, veel ruis. Dat zorgt voor dat storend gedrag van je kind, dat zorgt ervoor dat het gedrag van je kind je triggert.
En als jij focust op het gedrag van je kind, als jij dat gedrag als de boeman aanziet dan maakt het de boel alleen maar erger. Want dat gedrag is het GEVOLG en niet de oorzaak. Je focust dus op het verkeerde.
Het is een vicieuze cirkel, want jij reageert op het gedrag van je kind en je kind reageert op wat jij denkt en voelt. En jij op jouw beurt op zijn reactie...
Het is net zoals het rimpel-effect van een steen die je in het water gooit. Je kind voelt het rimpel-effect van wat je denkt. Door dit rimpel-effect is je kind NIET in staat om "écht naar jou te luisteren" en dat is dus een neerwaartse spiraal! Het is een straatje zonder einde en dit kan je alleen doorbreken door anders te denken dan hoe je normaal denkt.
Wil je beter begrijpen wat je rugzak te maken heeft met het gedrag van je kind? Kijk dan naar de Replay van mijn Masterclass: Je kind als Spiegel.
Je rugzak zit in de weg om je kind écht te kunnen zien...
Wat in je rugzak zit, heeft te maken met je verleden, met wat jij als kind gemist hebt bij je ouders. Als je kind je triggert, is het niet de mama die jij NU bent die reageert. Het is jouw innerlijk kind dat reageert. Dat kindje van 2, 5 of misschien 8 jaar dat een behoefte had aan genegenheid, veiligheid of ... en die behoefte werd op dat moment niet ingevuld door haar mama of haar papa. Daardoor werd dat in haar rugzakje opgeborgen.
Als je kind je triggert dan is het jouw innerlijk kind dat reageert. Je reageert dus op het verleden en niet op wat je kind nu nodig heeft. En zo is de cirkel rond. Het patroon van "niet voldoen aan de behoeftes van je kind", het patroon van "niet gezien worden" wordt verder gezet. Als je hier niets aan verandert, is de kans groot dat je kind later zegt wat jij nu voelt: "Ik voelde me als kind niet écht gezien".
Dat hoeft niet. Jij bent degene die het patroon kan doorbreken, nu.
Het ligt niet aan jou! Het is helemaal normaal dat het je niet lukt om het anders te doen met je kind.
Je kreeg bij je geboorte een denkkader mee dat onbewust aan het stuur staat van je leven. Ook al probeer je het anders te doen dan je ouders, dat denkkader bepaalt voor 95% hoe je in het leven staat en welke mogelijkheden je ziet om het anders te doen.
En ik kan het weten, want ik trapte zelf in die val.
Zoals Albert Einstein zei: "We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt".
Dit is het moment om het anders te doen. Niet later, niet als je meer tijd hebt, maar nu, vóór je kind nog meer in zijn of haar rugzak steekt.
Zonder nieuwe kennis, zonder het anders aan te pakken, kan je het dus gewoonweg niet anders doen. Ook al heb je de beste bedoelingen van heel de wereld.
Speciaal daarom heb ik het programma van Ruis naar Rust gecreëerd♥️
Wil je het anders voor jouw kind? Wil je dat je kind zich écht gezien voelt? Wil je nieuwe oplossingen vinden en oude patronen doorbreken? Wil je het probleem bij de wortel aanpakken om zo voor blijvende verandering te zorgen?
Aarzel dan niet langer en zeg volmondig "JA" tegen:
Veel meer rust, verbinding met je kind, leven met veel meer gemak en een kind dat je later eeuwig dankbaar zal zijn omdat hij/zij dankzij jou veerkrachtig in het leven staat. Jij en je kind die weten hoe je gevoelens verwelkomt en die het leven als een opportuniteit zien.

In dit programma gaan we aan de slag met de 3G-methode.
Je wordt je bewust van je Gedachten, je Gevoelens, je Gedrag en de impact op je kind én op jezelf.
Hierdoor bevrijd je jezelf én je kind van je rugzak.

Na dit programma:
-
Weet je wat je moet doen opdat je kind zich gezien zou voelen.
-
Voel je je zelfverzekerder en meer in controle over je gedachten, emoties en (re)acties.
-
Je hebt een dieper begrip van wat er achter je eigen patronen schuilt en je hebt de tools in handen om bewustere keuzes te maken, zowel voor jezelf als voor je kind.
-
Je ervaart meer rust en verbinding, en je merkt al dat je minder reageert vanuit impulsen, waardoor je met meer mildheid en begrip naar je kind kunt kijken.
-
Je hebt geleerd hoe je je niet-helpende gedachten kunt herkennen en ombuigen naar behulpzame en positieve gedachten, en dit straalt door naar je kind die op zijn beurt meer rust ervaart.
Het resultaat? Een lichter leven waarin je bewuster en met meer regie leeft, waardoor je het verschil maakt voor jezelf en je kind.

Start de reis om je kind te bevrijden van je rugzak.
In dit traject leer je:
-
De werking van het onderbewuste en hoe je deze als bondgenoot kan inzetten.
-
De kracht van je gedachten en waarom het zo belangrijk is om te beseffen wat je denkt over je kind, jezelf en de wereld.
-
Niet-helpende gedachten te herkennen en deze om te buigen zodat je leven lichter wordt.
-
De impact van woorden kennen zodat je deze kan inzetten om jezelf én je kind in jullie kracht te zetten.
-
Hoe belangrijk het is om emoties toe te laten.
-
Je triggers herkennen en hoe je ervoor zorgt dat je niet meer getriggerd wordt.
-
Dat jij en je kind jullie gedrag niet zijn!
-
Je bewust te worden van patronen om deze te kunnen doorbreken.
Dit programma verlicht jouw leven én dat van je kind door je bewust te maken van de bril waardoor je kijkt.
Je krijgt meer grip op je emoties.
Je verlicht de druk op jezelf en je kind.
Je ervaart meer rust in jezelf, wat doorstraalt naar je kind.
Leer om je kind écht te zien zonder je eigen rugzak ertussen.
Wat verandert er voor jou?
-
Je herkent als iets uit je rugzak komt en je kan het onderbreken. Je verleden staat niet langer aan het stuur van je leven. Je voelt je hierdoor zelfverzekerder en krachtiger in het ‘mama-zijn’, omdat je nu zelf bepaalt hoe je in het ouderschap staat.
-
Je voelt je in controle, omdat je de tools in handen hebt om bewuste keuzes te maken die goed zijn voor jou én je kind.
-
Je ervaart meer innerlijke rust, je reageert kalmer op uitdagende situaties, en jouw rust straalt door naar je kind, waardoor je kind zich veiliger en meer ontspannen voelt.
-
Je hebt grip op je emoties. Je hebt de tools in handen om te begrijpen wat er speelt bij je kind én jezelf, waardoor je in staat bent om écht naar je kind te luisteren en om je kind écht te zien.
-
De band met je kind wordt sterker dan ooit, je kind voelt zich gezien, omdat je niet langer door de ‘bril van je eigen verleden’ kijkt.

Je leert herkennen hoe je gedachten en patronen je keuzes sturen,
zodat je van automatische (re)acties naar bewuste acties kunt gaan.

Dit is wat je krijgt:
✔️ Uitgebreid 1-op-1 intakegesprek:
-
afgestemd op jouw noden/situatie.
✔️ Een diepgaande online cursus met 5 transformatieve modules:
-
Het onderbewuste – Leer hoe jouw onbewuste overtuigingen je dagelijks sturen.
-
Wat denk je? Ontdek hoe gedachten jouw leven kleuren en leer ze bewust sturen.
-
Wat zeg je? De kracht van taal en communicatie met jezelf en je kind.
-
Wat voel je? Hoe emoties werken en hoe je ze ruimte geeft zonder overweldiging.
-
Wat doe je? Van bewustwording naar actie: hoe je blijvende verandering creëert.
Modules boordevol inzichten & oefeningen voor diepgaande bewustwording, met krachtige tools die rechtstreeks op je onderbewuste inwerken om verandering te versnellen, zoals hypnoses, visualisaties en Access Consciousness-technieken.
✔️ Ondersteuning via een besloten Facebookgroep
-
We doen dit samen!
✔️ 4 live Q&A’-sessies (op maandag 19u om de 14 dagen)
Zó zorg je ervoor dat je kind zich gezien voelt:
Door je triggers te herkennen en stil te staan bij je gedachten, gevoelens en gedrag reageer je niet langer op je kind vanuit oude pijn.
Door de mechanismen te begrijpen die er spelen, kun je eindelijk loskomen van je rugzak om er écht te zijn voor je kind, zonder dat je verleden onbewust tussen jullie in staat. Je bent weer aan het stuur waardoor je kind zich gezien voelt.
Het begint met de keuze om naar jezelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor wat jou raakt.
Ben jij klaar om die eerste stap te zetten?

Van Ruis naar Rust

1
Bewustwording
Stap 1
-
We onderzoeken wat je denkt over je kind, jezelf én de wereld.
-
Je leert hoe je gedachten je leven beïnvloeden en kleuren
-
Je leert naar je gedachten te kijken en niet-helpende gedachten in te zien.
-
Je leert de werking van het onderbewuste beter te begrijpen.
2
Herkennen & toepassen
Stap 2
-
Je leert je niet-helpende gedachten en je triggers herkennen.
-
Je begint in te zien dat het anders kan en leert om met mildheid naar jezelf te kijken.
-
Je leert om te pauzeren om niet meer vanuit je rugzak, vanuit je verleden dus, te reageren.
-
Je leert je kind en je eigen gedrag observeren en hierover te reflecteren.
-
Je ontdekt patronen van vroeger die herhaald worden.
3
Transformeren
Stap 3
-
Je geeft je innerlijk kind de aandacht dat het verdient.
-
Je leert je eigen gevoelens erkennen en herkennen om die toe te laten en te verwerken.
-
Je leert niet-helpe,de gedachten om te buigen.
- Je begrijpt dat je je behoeftes onbewust projecteerde op je kind.
- Je leert je automatische reacties te onderbreken en nieuwe helpende reacties te imstalleren.

Het traject 'Van Ruis naar Rust':
01
Nieuwe kennis via mijn App
-
Online Modules met video's, (reflectie) oefeningen, meditaties, hypnoses, ... om het mechanisme van je gedachten beter te begrijpen en de invloed op je leven en op de relatie met je kind.
-
Je leert je triggers te herkennen en te reguleren waardoor je een harmonieuzere relatie krijgt met je kind én jezelf.
-
Dankzij de kennis en inzichten die je hier verwerft, wordt het veranderingsproces versnelt.
03
Het is een DOE-programma
-
Hoe meer je ermee aan de slag gaat, hoe sneller het een nieuwe gewoonte wordt en hoe meer verandering je merkt.
-
Stel je de vraag: 'Hoe gemotiveerd ben ik om iets aan de situatie met mijn kind te doen?'
-
Vraag je af: 'Sta ik open voor nieuwe inzichten? Ben ik bereid om naar mezelf te kijken?'
02
We gaan samen aan de slag.
-
Tijdens een 1op1 Intake-gesprek gaan we inzoomen op jou specifieke situatie met je kind. (vrij in te plannen overdag of 's avonds).
-
In de facebook-groep worden er om de twee weken Q&A sessie in groep georganiseerd mét REPLAY ('s avonds op maandagavond).
-
Facebook-groep, waar ik jou en andere mama's gedurende 1 maand via bericht ondersteun.
-
Je kan in de Facebook groep je vragen stellen over de cursus en over je eigen situatie.
-
Je krijgt via de Facebook groep nog meer handvatten aangereikt.
04
Het is een proces.
-
Vergelijk het met leren auto rijden. Eerst weet je niet hoe het moet, dan weet je het wel maar kan je het nog niet, dan kan je het als je erop focust en dan na oefenen en herhalen gaat het vanzelf.
-
In een periode van 1 maand leer je anders denken en de situatie anders te bekijken.
-
Je legt de fundamenten voor een ander manier van zijn.
-
Daarna kan je verder bouwen en automatiseren in het 6-maandentraject.
Na dit programma heb je een andere kijk op je kind, je bent rustiger en kijkt naar het leven door de bril van 'mogelijkheden' en 'opportuniteiten'. Je leven voelt lichter aan.
-
Wanneer vinden de Q&A sessies plaats?De Q&A sessies vinden plaats om de 2 weken op maandagavond van 19u tot 20u. De eerstvolgende Q&A is op maandag 14/04/25. De Q&A sessies vinden online plaats via Zoom.
-
Wanneer vinden de Intake-gesprekken plaats?De Intake-gesprekken vinden volgens jouw voorkeur plaats. Deze kunnen overdag of 's avonds ingepland worden.
-
Hoelang duurt een inake-gesprek?Een intake-gesprek duurt ongeveer 1,5u en vinden online plaats via Zoom.
-
Waarom zou mijn kind veranderen als ik aan mezelf werk?Je kind is zoals een spons, hij/zij neemt alles van je over. Je kind neemt je gedrag over, je overtuigingen, je gewoontes, je manier van denken, je gevoelens, je woorden, enzovoort. Goed of slecht, je kind neemt gewoon alles over. Dus als jij verandert, dan voelt je kind dat, je kind voelt deze positieve rimpel-effect en dit beïnvloedt hem/haar.
-
Is dit een trauma cursus?Dit is geen trauma-cursus. Het is een reset van je moederschap. Je leert hoe je onderbewuste werkt, hoe je je kind (en jezelf) bekijkt, en hoe je stopt met doorgeven. Zonder schuld. Zonder oordeel. Met directe impact op je kind. Je leert als mama de mechanismen van je rugzak herkennen, zodat je het doorgeven aan je kind stopt. Je hoeft niet eerst ‘geheeld’ te zijn om een verschil te maken. Door bewustwording, herprogrammering en praktische tools creëer je rust voor jezelf én je kind.”.